Омразата няма място в нашата страна! Това заяви президентът на САЩ

...
Омразата няма място в нашата страна! Това заяви президентът на САЩ
Коментари Харесай

Тръмп: Омразата няма място в нашата страна!

" Омразата няма място в нашата страна! "  Това съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп след избиването на общо 29 души при две масови стрелби в Ел Пасо, Тексас и Дейтън, Охайо, през уикенда, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

" Ще се погрижим за този проблем ", сподели президентът пред публицисти в Мористаун, Ню Джърси. Той добави, че е разговарял с основния прокурор, с шефа на ФБР и членове на Конгреса и ще направи изказване през днешния ден. Знамената в Съединени американски щати ще бъдат свалени на половина през днешния ден в памет на жертвите на масовите убийства, прибавя АП.

Тръмп уточни, че в Съединените щати има проблем с психологичните болести и че нападателите " в действителност са доста съществено психологично заболели ". Проблемът със стрелбите продължава от години и по тази причина " би трябвало да го спрем ", продължи той.

И до момента в който страната не може да се съвземе от двете кръвопролития за по-малко от денонощие, президентът прекара първите часове след нещастията надалеч от общественото внимание, в голф имението си в Ню Джърси, откъдето изпращаше туитове в поддръжка на потърпевшите, редуващи се с нападки против политическите му съперници, отбелязва Асошиейтед прес.

Американците не видяха своя президент незабавно след стрелбите в Ел Пасо и Дейтън. Едва късно следобяд през вчерашния ден Тръмп и първата дама се появиха пред публицистите, преди да отлетят за Вашингтон.

Свързвайки кръвопролитията с ненавист и психологични болести, Тръмп не загатна нищо за законите за огнестрелните оръжия - фактор, изтъкван постоянно от представители на Демократическата партия. Той не отговори на въпроси за антиимигрантския език, употребен от нападателя в Ел Пасо и напомнящ значително за неговия личен изказ, показва АП.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР